Schapenraster en groenvoorziening Koolhoven Buiten Oost

In Tilburg is een grootschalige wijk gerealiseerd met zo’n 5.000 inwoners. De locatie is bijzonder te noemen: de woningen liggen tegen de grens van een natuurgebied waar Schotse Hooglanders verblijven. Een prachtig uitzicht, maar een afscheiding is natuurlijk een must om het woongebied te beschermen. Jos Kanters Groenvoorziening werd ingeschakeld voor een functionele, maar esthetische grensafscheiding.

Een functionele en

esthetische haag

Om de haag op te laten gaan in het groen, is er gekozen voor een boerenhaag met schapenraster. Aan de kant van het natuurgebied is de haag voorzien planten met doorns om de dieren op afstand te houden. De bewonerszijde is vriendelijk ingericht met stijlvol groen. Dit raster is over maar liefst 5 kilometer uitgerold.

Behalve het raster hebben we ook de groenvoorziening voor de wijk uitgevoerd. Van het beplanten van perkjes tot het herplanten van bomen. Vanuit deze complete rol zijn we al vanaf 2008 betrokken en hebben we in elke fase van de nieuwbouw iets mogen betekenen. Klinkt misschien als vriendjespolitiek, maar we hebben er hard voor moeten werken om het werk gegund te krijgen. Zoals het hoort natuurlijk.

 

Wat is

onze rol?

  • Aanleg grensafscheiding
  • Groenvoorziening in de wijk
  • Herplanten van bomen