Wortelschermen

Een boom heeft ondergronds net zo veel ruimte nodig als bovengronds. Lang geleden wist men dit niet en groeiden wortels ongeremd door. Met veel schade in onze infrastructuur als gevolg, zoals scheuren in het wegdek. Met de kennis en innovatie producten van nu is deze schade te voorkomen. Zo hebben we wortelwerende en -geleidende producten in huis die de groei van bomen reguleren, terwijl ze toch alle ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.

Twee veelgebruikte producten zijn

wortelwering en wortelgeleiding

Wortelwering

Bij wortelwering wordt een gladde ondergrondse wand op gepaste afstand van de boom geplaatst. Zodra de wortels de wand bereiken, worden deze feitelijk weerkaatst. Ze groeien weer terug naar de boom, waardoor alle wortels onder de stam gaan circuleren.

Wortelgeleiding

Bij wortelgeleiding stuit de wortel op een ondergrondse geleidingswand. Dat is een wand die de boomwortels niet terugkaatst, maar naar beneden geleidt. Zodra de wortels de onderzijde van de wortelgeleiding bereiken, krijgen ze alsnog de vrijheid om zich te verspreiden.

Het juiste worteladvies:

weren of geleiden?

Of je het best wortelwering of -geleiding toepast, hangt af van heel veel factoren. Zo is wortelwering de beste keus als je een wortelvrije zone wilt creëren, bijvoorbeeld in verband met nuts-faciliteiten. Wortelgeleiding is weer een ideale oplossing om scheuren in de weg tegen te gaan zonder de groei van de boom te belemmeren. We rekenen voor jou uit wat de beste oplossing is.

Producten van

Greenmax

Voor het weren of geleiden van wortels gebruiken wij hoofdzakelijk innovatieve producten van Greenmax. Dit is de grootste leverancier in Nederland van producten ter bescherming van de infrastructuur. Wij zijn officieel dealer van dit merk en leveren en plaatsen producten als Deeproot, Rootcommander, Rootcontrol en Rootblock.