Eekhoornbrug

Met de komst van meer asfalt en nieuwe wegen kan het leefgebied van eekhoorns en andere knaagdieren flink verstoord worden. De effectieve oplossing is een eekhoornbrug, ook wel eekhoornpassage of faunaportaal genoemd. Deze verbindt de doorkruiste gebieden, zodat de diertjes veilig van de ene naar de andere kant kunnen bewegen.

De eekhoornbruggen die we plaatsen, zijn altijd maatwerk. Mogelijk gemaakt door onze faunaspecialisten en European Tree Workers. Vanuit hun expertise kijken we hoe we een zo goed mogelijke en praktische constructie kunnen maken voor alle partijen. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste balans tussen visuele uitstraling en kosten, waarbij de veiligheid en functionaliteit voor de eekhoorns buiten kijf staat.

Verschillende

eekhoornpassages

  • Touwbrug
  • Ladderbrug
  • Tunnelbrug
  • Portaalbrug
  • Natuurlijke brug
Kunstmatige

materialen

Voor de plaatsing van de brug beoordelen onze boomspecialisten de bomen die in aanmerking komen voor de bevestiging van een eekhoornbrug, rekening houdend met de trekkrachten tijdens ruige weersomstandigheden. Mochten er geen natuurlijke aansluitpunten, zoals boomkruinen, aanwezig zijn, plaatsen we een kunstmatig aansluitpunt.

Bij de keuze van de materialen hiervoor staat de veiligheid van eekhoorn, maar uiteraard ook van de weggebruikers centraal. Zo dient de constructie bestand te zijn tegen de meeste extreme weeromstandigheden. Belangrijk is ook dat de materialen slijtvast en rot- en UV-bestendig zijn.