Groeiplaatsinrichting

Jos Kanters Groenvoorziening heeft de aanpakkers, maar ook de juiste ingrediënten voor groen. Bomengrond bijvoorbeeld, wat exclusief gebruikt wordt als groeibodem voor bomen. Onze bomengrond is een granulaat, wat een mengsel is van vruchtbare, zwarte grond en voedzame natuurcompost. Dankzij de mooie structuur gedijen de wortels goed en bevat het precies die nutriënten voor een gezonde groei van de boom.

De kracht van

een goede groeiplaats

  • Het verreiken van bestaande grond met meest geschikte bemestingen.
  • Het aanbrengen van speciale bomengrond. De bestaande grond wordt afgegraven of afgezogen en vervangen door vruchtbare bomengrond.
  • Het aanbrengen van gietranden. Dit zijn kunststof randen die deels ondergronds in een cirkel rondom de voet van de boom worden geplaatst. Gietranden zorgen ervoor dat het water niet direct wegstroomt, maar langere tijd rondom de stamvoet van de boom aanwezig blijft.
  • Het aanbrengen van boomverankering. Ondergrondse of bovengrondse versteviging van de kluit.
  • Het aanbrengen van beluchtingssystemen. Deze gaan wortelopdruk tegen en zorgen voor voldoende aanvoer van zuurstof naar de wortels en bomengrond.
  • Het plaatsen van boompalen, boomranden en/of een leiconstructie. Dit is feitelijk geen bodemverbetering, maar wordt vaak wel in combinatie daarmee gedaan om de boom houvast te geven en daarmee de kans zich optimaal te ontwikkelen.
Advies over de

juiste bomengrond

Er zijn verschillende soorten bomengrond. Logisch, want er zijn ook verschillende boomsoorten. Een jonge boom vergt bijvoorbeeld een andere bodem dan een oudere. En een nieuwe aanplant heeft andere voedingsstoffen nodig dan een boom die wordt verplant. Als groenspecialist adviseren we je graag over de juiste grond, dosering en hoe je het toepast.

In vergelijking met normale, zwarte grond heeft bomengrond een aantal evidente voordelen.

  • Bomengrond is de ideale voedingsbodem voor een boom en bevat de stoffen die hij nodig heeft om te groeien.
  • Met bodemgrond hoeft je niet meer bij te mesten.
  • Bodemgrond heeft een grote opslagcapaciteit van water. Het houdt water dus langer vast dan normale zwarte grond.
  • Bodemgrond draagt wezenlijk bij aan een goede verankering in de grond.
Alles in

Eigen beheer

Bodemverbetering is een integraal onderdeel van ons uitgebreide dienstenpakket op het gebied van het aanplanten, beheren en controleren van bomen. We hebben de mensen, de kennis en het materieel in eigen huis. Dat maakt ons compleet, flexibel en zorgt dat we inhoudelijk op een hoog niveau opereren. Dit betekent winst voor jou, de omgeving en vooral voor je boom.