Snoeien

Het snoeien van bomen is complex. Niet alleen omdat het voor de leek een echte kunst is om precies de juiste takken te snoeien, maar ook omdat het werken op hoogte heel gevaarlijk kan zijn. Niet voor niets is ‘treeworker’ een officieel beroep. Het onderhouden van bomen vraagt om inzicht, takt, kennis en gebruik van goed materieel. Van één boom tot een bomenrij of zelfs compleet bos.

Het snoeien van bomen is van oudsher een van onze specialismen. Het is onderdeel van de werkzaamheden die wij voor overheden, bedrijven en particulieren verrichten tijdens het aanplanten, verplanten en onderhouden van bomen.

We snoeien om

meerder redenen:

  1. Snoeien om de groei van een boom in goede banen te leiden.
  2. Snoeien vanwege de veiligheid: overhangende of afgebroken takken kunnen een gevaar vormen.
  3. Snoeien om het aanzien van een boom op te waarderen.
Ervaren

boomverzorgers

Wij hebben ervaren boomverzorgers in dienst. Zij zijn geschoold tot European Treeworker (ETW). We vinden deze scholing een absolute must voor onze mensen. Want het snoeien van bomen betekent werken op grote hoogte. En dat vergt dat je de klimtechniek beheerst en dat je kennis en inzicht hebt in de status en kwaliteit van een boom.

Eerste hulp bij

stormschade

Een zware storm kan veel schade veroorzaken aan een boom. En niet alleen aan de boom: losgerukte of afgebroken takken, die vaak in het takkengestel van de boom blijven hangen, zijn een gevaar voor de omgeving. We komen snel in actie met eigen mensen en eigen materiaal. Wacht dus niet te lang bij stormschade. Neem contact met ons op.