Preventieve aanpak eikenspintkever

De eikenspintkever is bij veel mensen nog onbekend, terwijl het een serieuze bedreiging vormt voor eikenbomen. De eikenspintkever boort zich in de stam en nestelt zich in de sapstromen. Het gevolg is een stokkende voeding, waarna de boom op den duur doodgaat.

Behandeling van aantasting eikenspintkever

Vaak zijn het eikenbomen met stress, bijvoorbeeld vanwege verplanting, die het slachtoffer worden van de eikenspintkever. Dit gebeurt tijdens de vlucht van de kever die meestal twee- of driemaal per jaar plaatsvindt tijdens droge, zonrijke periode. Een effectief oplossing is om de boom vóór deze periode in te smeren met een knoflookpreparaat. Dit geurige middel maskeert de stresslucht van de bomen, waardoor de kever niet meer op de ingesmeerde boom afkomt.

ESK

afdekmiddel

ESK afdekmiddel is een natuurlijk middel tegen de eikenspintkever. Het bestaat uit diverse plantenextracten vermengd met een natuurlijke lijmsoort. De natuurlijke componenten van ESK zorgen ervoor dat de eikenspintkever geen gaatjes boort in de stam van de boom.

Uitgebreid

advies

Omdat de eikenspintkever nog vrij onbekend is, zien we maar zelden dat er posten worden opgenomen voor het preventief behandelen van de eik. Dit terwijl de behandeling eenvoudig kan worden meegenomen in het reguliere onderhoud van de bomen. Daarom lichten we onze opdrachtgevers uitgebreid in over het gevaar en de grote schade die het beestje aanricht.