Ons bedrijf

Aanpakken is wat we doen, waar we voor staan en waar we in geloven. Met de voeten in de klei, maar altijd met een professionele aanpak en duurzaam plan. Dat doen we volgens een ambitieuze visie en met de diepgewortelde ideeën van Jos Kanters in gedachte. Pijlers waar we al meer dan 25 jaar op bouwen.

parkje tekening
Eén grote familie met een

hart voor groen

Jos Kanters Groenvoorziening staat voor vakmanschap, voor professioneel en innovatief materieel en voor een oprechte interesse in alles wat groeit en bloeit. En vooral voor verregaande betrokkenheid bij de projecten van onze opdrachtgevers. Wij staan stevig in onze schoenen, barsten van de ideeën en energie. Het zijn onze dagelijkse arbeidsvitaminen om te werken aan een fraaie, duurzame en groene omgeving.
We zijn een echt Brabants familiebedrijf en geldt al jarenlang als een betrouwbare groenpartner voor overheid, bedrijfsleven en particulieren. Met name in het zuidoosten van het land. We zijn trots op onze nuchtere aanpakkersmentaliteit en maken die elke dag waar. We verbeteren continue onze werkwijze, digitaliseren onze manier van werken en delen onze kennis. Een duurzame aanpak, zowel voor ons als voor onze klanten.

Van huis uit ben ik een echt buitenmens.”

Jos Kanters Oprichter († 2010)
De oorsprong van

Jos Kanters Groenvoorziening

Jos Kanters was een echte ondernemer. Hij had met zijn vrouw Manita meerdere horeca-gelegenheden gerund, waarna hij aan de slag ging in de groenvoorziening. Het ondernemen bleef echter kriebelen, en op 25 maart 1997 richtte Jos zijn bedrijf op in Boerdonk. Zijn zoon Paul was die dag jarig, en dat vierde hij mede door zich in te schrijven bij de KVK.

Een groeiend en

bloeiend bedrijf

Jos zag een groeiende behoefte aan een nuchter bedrijf dat van aanpakken weet en kennis van zaken heeft. Een bedrijf dat adviseert, meegaat met de laatste ontwikkelingen en deze omzet in een efficiënte werkwijze. Van ontwerp en advies tot aanleg en realisatie. Zijn ambitie kwam uit en binnen enkele jaren had hij meer dan 10 mensen in dienst. Iets waar maar weinig groenvoorzieners in slagen.

Jos was de motor van het bedrijf en was overal te vinden. Op kantoor, in het veld en aan de tafel bij klanten. Hij was op de hoogte van elk detail tussen aanvraag en factuur. Met zijn energie groeide zijn bedrijf door in omvang en professie. In 2007 ging hij van een kantoor aan huis naar een omvangrijke bedrijfsruimte aan de Prinsenkamp 1 in Erp. Een belangrijke stap om verder te kunnen groeien. Inmiddels met zijn zoon Paul aan zijn zijde.

De mensen buiten, dié dragen ons bedrijf!”

Jos Kanters Oprichter († 2010)
De ziel van

Jos leeft voort

Als sterke drie-eenheid kreeg het specialisme ‘hoveniers’ vorm bij Jos Kanters Groenvoorziening. In alle positieve ontwikkelingen kreeg de familie Kanters plots een grote domper te verwerken. Jos werd in 2009 ernstig ziek. Paul gaf direct aan het bedrijf te willen voorzetten. Jos nam nog een nieuwe calculator aan en zette daarmee een gezonde bedrijfsstructuur neer voor de toekomst. Op 24 april 2010 overleed Jos op 49-jarige leeftijd. Zijn ziel leeft echter tot op de dag van vandaag voort in alle lagen van het bedrijf. Nog regelmatig komt hij ter sprake met prachtige verhalen.

Op 15 november 2012 nam Paul het bedrijf officieel over van zijn moeder Manita. Ook zij overleed helaas veel te vroeg, op 14 april 2016

Verder bouwen op

een vruchtbare basis

Paul ging met zijn team vol energie door met het bedrijf en bouwde verder op het fundament dat Jos had gelegd. Nog steeds staat Jos Kanters Groenvoorziening voor de waarden van het eerste uur. Voor vakmanschap, voor professioneel en innovatief materieel en voor een oprechte interesse in alles wat groeit en bloeit. En vooral voor verregaande betrokkenheid bij de projecten van onze opdrachtgevers. Wij staan stevig in onze schoenen, barsten van de ideeën en energie. Het zijn onze dagelijkse arbeidsvitaminen om te werken aan een fraaie, duurzame en groene omgeving.