Groenaanleg en boomaanplanting voor nieuwbouwwijk de Lanen

De Lanen is een omvangrijke nieuwbouwwijk tussen ’s-Hertogenbosch en Rosmalen. De bouw van deze wijk is verdeeld in meerdere fases. Wij zijn betrokken geweest bij de eerste fase, waarin wij in 4 plantseizoenen alle groenstructuren hebben aangelegd. Van beplanting van laanbomen en het inzaaien van gras tot de aanleg van parkeerhofjes. Ook hebben we 3 jaar plantgarantie en 1 jaar onderhoud voor onze rekening genomen.

De vraag

van de klant

Aannemersbedrijf FPH Ploegmakers was op zoek naar een partner voor de aanleg van het groen binnen de nieuwbouwwijk de Lanen. Gezien de omvang en de verschillende groendisciplines zijn wij benaderd. Door in de voorbereiding mee te denken, hebben we het project samen met FPH Ploegmakers opgepakt.

Onze

aanpak

Grootschalige bouwprojecten zijn vooral organisatorisch een uitdaging. We zijn afhankelijk van de vorderingen op de bouw, de aanwezigheid van groot materieel en of de grond klaar is om te beplanten. Dit vraagt om korte lijnen met de opdrachtgever, een nauwe afstemming met de betrokken partners en om het strikt naleven van de veiligheidseisen. We werken tenslotte langs openbare wegen en een ongeluk zit in een klein hoekje.

Focus op

nazorg

We pakken veel van dergelijke projecten op. Hierbij zijn we altijd extra scherp op factoren die zorgen dat de beplanting aanslaat. We kijken bijvoorbeeld of de juiste bomen op de juiste plek staan, in goede grond, waar ze het beste gedijen en optimaal tot groei komen. Goede zorg na het aanplanten is daarbij heel belangrijk, want de eerste fase na aanplant is het belangrijkste voor de aangroei van de boom.

Wat is

onze rol?

  • Beplanten van laanbomen
  • Inzaaien van gras
  • Aanleg en onderhouden van parkeerhofjes
  • Planten van haagplantsoen
  • Afgeven plantgarantie
Trots op

het resultaat

Net als wij, zijn ook de opdrachtgever en de gemeente trots op het resultaat. Ons werk voegt veel toe aan de wijk, dankzij de mooie, niet-doorsnee plantenkeuze. Daardoor is de Lanen nu een prachtige wijk die floreert in weelderig groen.