Aanleg buitenterrein Eindhoven Airport

Bij de luchthaven van Eindhoven zetten ze sterk in op sfeer en beleving. Zo heeft de buitenentree een parkachtig karakter, in tegenstelling tot andere luchthavens die vooral praktisch zijn ingericht met veel beton. Projectontwikkelaar Besix schakelde Jos Kanters Groenvoorziening in om deze groene ambitie mee te realiseren.

parkje tekening
De vraag

van de klant

Het groene karakter van het buitenterrein moest opgaan in de infrastructuur en de led-verlichting die is ontworpen door een befaamde lichtarchitect. Standaard openbaar groen was dus geen optie voor dit prestigieuze project.

Er is gekozen voor meerstammige bomen, beplanten van duizenden hagen, grassen en exclusieve sierbeplanting, ecologische kruidenmengsels en het afwerken van plantvakken met Prairieva. Een van de grootste uitdagingen was de plaatsing van de 6 zeer exclusieve en omvangrijke bomen. Voor de beeldvorming: hiervan kan maar één exemplaar op een grote vrachtwagen worden geplaatst en moet met een grote telekraan geplant worden.

Wat is

onze rol?

  • Aanleg exclusieve sierbeplanting
  • Plaatsen van omvangrijke bomen
Eindhoven Airport
Eindhoven Airport
Een prachtig

visitekaartje

Voor dit project werden we als bedrijf beoordeeld op basis van kwaliteit, ervaring en kennis. We kregen dit project dus gegund dankzij onze sporen die we hebben verdiend door de jaren heen. Het resultaat is een visitekaartje voor Eindhoven, maar zeker ook voor Jos Kanters Groenvoorziening.